Składniki:
- ziemniaki,
- pieczarki,
- cebula lub por,
- ser zółty,
- przyprawy.
Jak przyrządzić?
Surowe ziemniaki drążymy łyżko stołową, tak na oko. Pieczarki scieramy na tarce (dużej), cebulę/pora (w zaleznosci, kto co woli) kroimy, ser tez scieramy na tarce (drobnej). Smażymy pieczarki i cebulę/pora razem. Jak sie zesmażą doprawiamy do smaku. Potem calość juz wymieszana naklady na ziemniaki i posypujemy serem. I do piekarnika, i w zaleznosci od ziemnakow okreslamy, ile je bedziemy piekli, najlepiej sprawdzić widelcem, czy ziemniaki są miękkie.
Jak podawać?
Można do mięska, ale również same smakują wysmienicie. I najlepiej do tego podać sos czosnkowy.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Autor | remek |