Aksamitne masełko czosnkowe

Przepis kulinarny

Składniki:

5 ząbków czosnku,
3 łyżki posiekanego szczypiorku,
szczypta soli,
1/2 kostki masła

Jak przyrządzić?

Wyjmujemy masło z lodówki i pozostawiamy je, aż zrobi się miękkie.Siekamy drobniutko szczypiorek.Ząbki czosnku miażdżymy tłuczkiem do mięsa.Mieszamy wszystko z masłem.Dodajemy szczyptę soli i wkładamy na pół godziny do lodówki.Kiedy masełko jest już twardsze, kwadratowymi foremkami do ciastek wycinami 4-5 kosteczek. W zależności od tego, do czego chcemy je przeznaczyć, możemy od razu podać na stół, włożyć do zamrażarki albo pozostawić w lodówce.

Potrzebne przybory:

Tłuczek, kwadratowe foremki do ciastek, nóż, tacka.

Jak podawać?

Jako dodatek do bułeczek, mięs, makaronu, ziemniaków albo jako nadzienie. Zawsze smakuje wspaniale.

Uwagi:

Jest to masełko o zdecydowanym czosnkowym smaku i zapachu - polecam dla smakoszy. Moim zdaniem jest genialne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-5
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt5 zł
AutorNana

Aksamitne masełko czosnkowe: Podobne przepisy

Aksamitne masełko czosnkowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy