Wątróbka drobiowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 kg wątróbki drobiowej,
6 średnich pieczarek,
1 cebula,
0,5 puszki kukurydzy,
100 ml śmietany lub jogurtu naturalnego,
sól, pieprz naturalny

Jak przyrządzić?

Wątróbkę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Do patelni wlać trochę oliwy i włożyć pokrojoną w plastry cebulę i pieczarki pokrojone w cienkie plastry. Smażyć, gdy warzywa będą miękkie, dodać wątróbkę i smażyć do miękkości. Dodać kukurydzę i śmietanę. Doprawić do smaku.Smacznego!

Jak podawać?

Podawać z chlebem lub bagietką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4
AutorAchu

Wątróbka drobiowa: Podobne przepisy

Wątróbka drobiowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy