Składniki:
60 dag drobiowych serduszek,
60 dag pieczarek,
cebula,
serek topiony śmietankowy (koniecznie ten w kształcie kiełbaski),
marchewka;
Zielony makaron:
2 szklanki mąki,
2 jajka,
3 łyżki szpinaku
Jak przyrządzić?
Zielony makaron:zamrożony szpinak rozmrażamy w garnku, dodajemy 3 łyżki takiej wodnej mieszaniny do mąki i jaj i wyrabiamy ciasto, podsypujemy mąki tyle, ile ciasto przyjmie. Ciasto najlepiej podzielić na dwie części i bardzo cienko rozwałkować, następnie pokroić w paski i gotować jak makaron.Gulasz serduszkowy:serduszka obieramy z białych części i gotujemy 1 godz. 15 minut w wodzie z dodatkiem rosołku albo vegety. Pieczarki, cebulę obieramy, drobno kroimy, marchewkę ścieramy na drobnej tarce. Wszystko podsmażamy na oleju, następnie dodajemy serduszka i półtorej szklanki rosołu spod serduszek. Dusimy pół godziny. Dodajemy serek topiony, pieprz, sól. Na końcu dodajemy wcześniej ugotowany zielony makaron i mieszamy, żeby makaron oblepił się gulaszem.Smacznego.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Autor | agrypina |