Składniki:
2 ziemniaki (ugotowane w mundurkach),
2 czerwone buraki (ugotowane bez skórki),
0,5 kg mielonej wołowiny,
2 łyżki słodkiej śmietanki,
2 łyżki wody,
1 żółtko,
1 ząbek czosnku,
2 korniszony,
majeranek, pieprz, sól
Jak przyrządzić?
Do zmielonej wołowiny dodać: rozgnieciony czosnek, żółtko, śmietanę, wodę i przyprawy, a następnie wszystko wymieszać.Ugotowane ziemniaki zgnieść na puch lub zmielić w maszynce i dodać do mięsa. Buraczki drobno zetrzeć na tarce, a korniszony posiekać (też drobno). Wszystko dodać do mięsa i wymieszać.Formować klopsiki i obsmażać na oleju.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | limonka |