Klopsiki po skandynawsku

Przepis kulinarny

Składniki:

2 ziemniaki (ugotowane w mundurkach),
2 czerwone buraki (ugotowane bez skórki),
0,5 kg mielonej wołowiny,
2 łyżki słodkiej śmietanki,
2 łyżki wody,
1 żółtko,
1 ząbek czosnku,
2 korniszony,
majeranek, pieprz, sól

Jak przyrządzić?

Do zmielonej wołowiny dodać: rozgnieciony czosnek, żółtko, śmietanę, wodę i przyprawy, a następnie wszystko wymieszać.Ugotowane ziemniaki zgnieść na puch lub zmielić w maszynce i dodać do mięsa. Buraczki drobno zetrzeć na tarce, a korniszony posiekać (też drobno). Wszystko dodać do mięsa i wymieszać.Formować klopsiki i obsmażać na oleju.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Autorlimonka

Klopsiki po skandynawsku: Podobne przepisy

Klopsiki po skandynawsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy