Spaghetti z tuńczykiem (prosto, szybko i tanio)

Przepis kulinarny

Składniki:

Makaron długi (jak do spaghetti) - opakowanie 200 g,
czosnek - 4 lub 5 ząbków wg uznania,
tuńczyk sałatkowy w puszce x 2,
kapary - ok. 10 kwiatków,
kilka łyżek oliwy

Jak przyrządzić?

Gotujemy makaron tak jak na spaghetti w osolonej wodzie i hartujemy.W tym czasie kroimy czosnek wzdłuż ząbków, nie siekamy.Wrzucamy na zimny olej i smażymy do zrumienienia.Wrzucamy na patelnię tuńczyka i podsmażamy do zrumienienia. Jak już wszystko się podsmaży, dorzucamy kapary. Troszkę osolić. Chwilkę smażymy jeszcze wszystko i dodajemy ugotowany makaron. Razem podsmażamy chwilkę, ok. 3 minut, i dodajemy troszkę oliwy. Najlepiej jakiejś dobrej, ale nawet zwykły olej nie zmarnuje nam potrawy. I wcinamy. Smacznego!

Potrzebne przybory:

nóż, garnek, duża patelnia

Jak podawać?

Podawać gorące. Odgrzewane też nie jest złe.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 duże
Przybliżony koszt4 zł
Autorziomek

Spaghetti z tuńczykiem (prosto, szybko i tanio): Podobne przepisy

Spaghetti z tuńczykiem (prosto, szybko i tanio): wypróbuj również

Powiązane Tematy