Składniki:
woreczek ryżu,
puszka tuńczyka w oleju,
puszka kukurydzy,
6 ogórków konserwowych,
4 jajka,
por,
majonez, musztarda, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Ryż gotujemy, jajka gotujemy, tuńczyka odlewamy z oleju. Ostudzony ryż wrzucamy do miski, tuńczyka, pokrojone jajka, ogórki w drobną kostkę, por drobno pokrojony także wrzucamy do miski, odcedzoną kukurydzę także do miski. Wszystko razem mieszamy z majonezem, dodajemy do smaku ok. l łyżki musztardy, sól oraz pieprz. Smacznego.
Jak podawać?
Podawać schłodzoną, aż wszystkie składniki dobrze się zwiążą smakiem. Podawać z pieczywem.
Uwagi:
Ryż musi być wystudzony, ponieważ jeśli połączymy wszystkie składniki z gorącym ryżem, wyjdzie nam niezła papka.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4-6 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Joanna |