Składniki:
1 kostka (1x10 g) rosołu drobiowego, 8 liści kapusty białej, 2 filety z kurczaka (400 g), 1 łyżka oleju, 1 łyżka musztardy, 2 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz, 200 ml kwaśnej śmietany, 1 łyżka mąki
Jak przyrządzić?
Liście kapusty blanszować minutę. Rosół rozpuścić w szklance gorącej wody. Filety podzielić na 8 części, rozbić. Olej, musztardę, koperek, sól i pieprz utrzeć na gęstą pastę. Na każdym liściu ułożyć płat mięsa, posmarować pastą. Zwinąć w paczuszki. Ułożyć w garnku, zalać rosołem. Gotować 20 minut. Śmietanę połączyć z mąką, dodać do potrawy.
Potrzebne przybory:
szklanka, młotek:), garnek
Jak podawać?
Na talerzu, ale nie jest to konieczność;)
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | bardzo trudny |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | >>motylek<< |