Składniki:
upieczone naleśniki, 2 łyżki oleju, 2 łyżki mąki, 1,5-2 szklanki mleka, 10 dag kiełbasy, 10 dag sera żółtego, 10 dag pieczarek, przyprawy
Jak przyrządzić?
Na rozgrzany olej wsypać mąkę i chwilę zasmażyć. Zanim zasmażka nabierze koloru, wlać zimne mleko i zagotować. Gdy sos zacznie gęstnieć, ściągnąć go z ognia i przyprawić. Pieczarki podsmażyć i dodać do sosu wraz z drobno pokrojoną kiełbasą oraz startym serem, wymieszać. Tak przygotowanym sosem smarować naleśniki i złożyć je na cztery. Przed podaniem naleśniki zapiec.
Uwagi:
Najlepiej użyć naleśników cienkich i nie za bardzo spieczonych.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | luck |