Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo,
pół średniej cebuli,
kawałek salami - wielkości piłeczki pingpongowej,
duża łyżka gładkiego twarogu,
łyżka majonezu (może być półtorej),
pieprz mielony, odrobina soli, jeśli twaróg nie jest solony
Jak przyrządzić?
Jajka miażdżymy albo praską do ziemniaków, albo widelcem, wrzucamy do miski, cebulę i salami siekamy na maluteńkie kawałki, wrzucamy do miski. Potem wystarczy dodać przyprawy i sosy wedle uznania i za przeproszeniem, ciapciać widelcem do uzyskania jednolitej konsystencji. Smacznego.
Potrzebne przybory:
Nie lubię tej rubryki - każdy wie, co jest potrzebne do gotowania:)
Jak podawać?
Na kromce pieczywa, jeśli to chleb tostowy, to podpieczony, jeśli bagietka, świeża na dodatek, to nic nie trzeba kombinować, tylko - mniam, zajadać. Smacznego!
Uwagi:
Ta prosta pasta jest też pyszna z dodatkiem czosnku i ziół prowansalskich, ale to już kwestia gustu.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Martana |