Składniki:
czosnek (kilka ząbków), cebula (2-3), łyżeczka chili (do smaku - zależy, jak kto lubi), świeża bazylia (5-10 listków drobniutko posiekanych), pomidory bez pestek i skóry (2-4 sztuki), fasola biała z puszki typu Jaś, puszka tuńczyka w oleju w kawałkach
Jak przyrządzić?
Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę, czosnek i chili, następnie dodaj świeżą bazylię i pomidory. Po kilku minutach dodaj fasolę (odcedzoną). Trzymaj na wolnym ogniu 2-3 min. Na sam koniec wrzuć tuńczyka z puszki, nie rozdrobnionego. Potrzymaj tuńczyka tak, żeby się tylko ocieplił, i gotowe.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Wujek Plo |