Gyros (autor nitka) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

500 g lub więcej mięsa mielonego, przyprawa gyros, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej;
sos: konserwowe pieczarki, ogórki, papryka, jogurt naturalny, 1 łyżka majonezu, 2 ząbki czosnku

Jak przyrządzić?

Do mięsa dodajemy jajko, bułkę i przyprawę gyros według uznania, formujemy "paluszki", smażymy na oleju.Wszystkie składniki sosu razem mieszmy, uprzednio krojąc na małe kostki, można dodać przyprawę tzatzyki (cacyki mówiąc po ludzku).

Potrzebne przybory:

patelnia i miseczka na sos, talerz płaski

Uwagi:

Można podawać na zimno, polewając sosem paluszki gyros ub gorące - obie wersje dla mnie super.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autornitka

Gyros (autor nitka): Podobne przepisy

Gyros (autor nitka): wypróbuj również

Powiązane Tematy