Składniki:
makaron rurki, 2 puszki tuńczyka w oleju, 2 puszki pomidorów, cebula, czosnek, oliwa, oregano, sól, pieprz, papryka
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę pokrojoną w kosteczkę, a także czosnek drobno pokrojony, do tego wrzucamy pomidory, przesmażamy wszystko razem, do tego dodajemy tuńczyka. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i na końcu dodajemy oregano. Jeszcze chwilkę pozostawiamy to na ogniu, ugotowany makaron płuczemy w zimnej wodzie. Do makaronu dodajemy nasz sos. Wszystko razem mieszamy, podajemy od razu po przyrządzeniu.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Joanna |