Składniki:
2 filety z kurczaka,
4 ząbki czosnku,
3 łyżki posiekanego szczypiorku,
pół kostki masła
Jak przyrządzić?
Siekamy drobniutko czosnek i szczypiorek.Mieszamy z miękkim masłem.Wsadzamy do lodówki na 15 minut.Kiedy masło lekko stwardnieje, "wycinamy" z niego (najlepiej foremką do ciastek) kilka kosteczek i wsadzamy do zamrażarki na 10 minut.Filet myjemy i robimy w nim "kieszonkę" - lekko nacinamy w poprzek, by powstało miejsce na nadzienie.Umieszczmay w nim kostkę masła i "zapinamy" pięcioma wykałaczkami.Pieczemy 15-20 minut w temp. 200 st. CSmacznego :)
Potrzebne przybory:
Foremki do ciastek, nóż, deska.
Jak podawać?
Z ziemniaczkami, ryżem lub makaronem z sosem (ja tak podaję).
Uwagi:
Przepis wygląda na trudny, tak naprawdę jest wręcz banalny, łatwy i zawsze się udaje.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Nana |