Filet z masełkiem czosnkowym

Przepis kulinarny

Składniki:

2 filety z kurczaka,
4 ząbki czosnku,
3 łyżki posiekanego szczypiorku,
pół kostki masła

Jak przyrządzić?

Siekamy drobniutko czosnek i szczypiorek.Mieszamy z miękkim masłem.Wsadzamy do lodówki na 15 minut.Kiedy masło lekko stwardnieje, "wycinamy" z niego (najlepiej foremką do ciastek) kilka kosteczek i wsadzamy do zamrażarki na 10 minut.Filet myjemy i robimy w nim "kieszonkę" - lekko nacinamy w poprzek, by powstało miejsce na nadzienie.Umieszczmay w nim kostkę masła i "zapinamy" pięcioma wykałaczkami.Pieczemy 15-20 minut w temp. 200 st. CSmacznego :)

Potrzebne przybory:

Foremki do ciastek, nóż, deska.

Jak podawać?

Z ziemniaczkami, ryżem lub makaronem z sosem (ja tak podaję).

Uwagi:

Przepis wygląda na trudny, tak naprawdę jest wręcz banalny, łatwy i zawsze się udaje.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt10 zł
AutorNana

Filet z masełkiem czosnkowym: Podobne przepisy

Filet z masełkiem czosnkowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy