Składniki:
Na 3 kanapki:
3 kromki chleba,
odrobina przecieru pomidorowego,
odrobina wody,
6 plasterków sera żółtego,
ew. bazylia i przyprawa do pizzy (według uznania),
keczup
Jak przyrządzić?
Do małego garnuszka włożyć około 5 łyżeczek przecieru pomidorowego, dolać odrobinkę wody (tak aby nie było za gęste) i postawić na małym ogniu (cały czas mieszając!) na jakieś 2 minuty (aby tylko woda zmieszała się z przecierem). Tak przygotowany przecier rozsmarować równo na kanapkach. Dodać przyprawy i położyć ser. Wstawić do piekarnika. Gdy ser się już roztopi, odczekać jakieś 4 minuty i wyciągnąć. Polać keczupem i smacznego!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Olga |