Składniki:
Kapusta pekińska, 2 piersi z kurczaka, słoik korniszonów, 2-3 cebule, puszka kukurydzy, majonez, keczup, vegeta, przyprawa firmy Prymat kebab-gyros
Jak przyrządzić?
Pierś kroimy w kosteczkę i wrzucamy na olej. Smażymy, aż się zrumieni, ściągamy z ognia i posypujemy połową przyprawy gyros, mieszamy i na pół minutki jeszcze raz na gaz.Wykładamy do dużej salaterki (głębokiej). Pierś ma przykryć dno miski, smarujemy keczupem, na to kładziemy pokrojone w kostki cebule, znowu smarujemy keczupem, następna warstwa to korniszonki i kukurydza, na to majonez. Pokrojoną kapustę wsypujemy na wierzch i posypujemy vegetą.
Jak podawać?
W przezroczystej głębokiej misce, ale niekoniecznie.
Uwagi:
Z założenia ta sałatka powinna mieć równiutkie warstwy poziome, ale bez przesady. Na talerzu i tak się wszystko rozsypie.Można ją jeść i jeść, i jeść.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | fruitman |