Składniki:
1 op. makaronu ryżowego, 2 świeże kolorowe papryki, 1-2 cebule, ogórki kons. lub kiszone 3-4 szt., wędlina: szynka konserwowa lub wędzona, kurczak wędzony (wersja oszczędna: kiełbasa szynkowa), ziel. pietruszka wg uznania
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą. Ogórki, cebulę, paprykę pokroić w kostkę, wędlinę w dużą kostkę. Wymieszać, doprawić solą, pieprzem, łyżką musztardy, dodać słoik majonezu (Winiary, Kielecki). Wymieszać, można dodać zieloną posiekaną natkę pietruszki.
Jak podawać?
Wygląda super w szklanej, przezroczystej salaterce.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | duża porcja |
Autor | Anita |