Sk艂adniki:
- 0,5 kg sera zoltego niezbyt twardego
- 2 serki topione
- pol kostki masla
- 15 dag pieczarek
- 2 papryki marynowane
- 1 mala cebulka
- 10 dag wedliny
- sol, pieprz do smaku
Jak przyrz膮dzi膰?
Ser trzemy na tartce jarzynowej i wrzucamy do garnka, ciagle mieszamy az sie rozpusci, goracy wylewamy na stolnice i walkujemy na duzy prostokat. Szybko nakladamy farsz i zwijamy w rulon. Schladzamy w lodowce.
Przygotowanie farszu:
Serki miksujemy z maslem, do tego dodajemy zesmazone pieczarki z cebulka, wedlinke, papryke, solimy, pieprzymy i wszystko mieszamy, nakladamy na zolty ser.
Potrzebne przybory:
tarka, garnek, lyzka, noz, stolnica, folia aluminiowa do zawiniecia rolady
Jak podawa膰?
kroic grube plastry na talerzyk
Uwagi:
Farsz mozna komponowac wg swojego uznania, mozna dodac grzybki konserwowe, ogorki kiszone, zielona pietruszke, co kto lubi.
Rolada jest pyszna i wcale nietrudna do zrobienia.
Polecam.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Kaloryczno艣膰 | wysoka |
Autor | Nardina |