Rolada serowa

Przepis kulinarny

Składniki:

- 0,5 kg sera zoltego niezbyt twardego
- 2 serki topione
- pol kostki masla
- 15 dag pieczarek
- 2 papryki marynowane
- 1 mala cebulka
- 10 dag wedliny
- sol, pieprz do smaku

Jak przyrządzić?

Ser trzemy na tartce jarzynowej i wrzucamy do garnka, ciagle mieszamy az sie rozpusci, goracy wylewamy na stolnice i walkujemy na duzy prostokat. Szybko nakladamy farsz i zwijamy w rulon. Schladzamy w lodowce.

Przygotowanie farszu:
Serki miksujemy z maslem, do tego dodajemy zesmazone pieczarki z cebulka, wedlinke, papryke, solimy, pieprzymy i wszystko mieszamy, nakladamy na zolty ser.

Potrzebne przybory:

tarka, garnek, lyzka, noz, stolnica, folia aluminiowa do zawiniecia rolady

Jak podawać?

kroic grube plastry na talerzyk

Uwagi:

Farsz mozna komponowac wg swojego uznania, mozna dodac grzybki konserwowe, ogorki kiszone, zielona pietruszke, co kto lubi.
Rolada jest pyszna i wcale nietrudna do zrobienia.
Polecam.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćśredni
Kalorycznośćwysoka
AutorNardina

Rolada serowa: Podobne przepisy

Rolada serowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy