Zapiekanka ziemniaczano-jajeczna (autor betka)

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 kg ziemniaków gotowanych w mundurkach,
- 4 gotowane jajka,
- 20 dkg żółtego sera,
- 250 ml śmietany,
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki, jajka tak samo pokroić, ser zetrzeć na tarce.

W naczyniu żaroodpornym układać warstwami:
ziemniaki, jajka posypać przyprawami, śmietana, ser i znów ziemniaki, jajka... zakończyć serem.Piec w gorącym piekarniku około 20 min.

Potrzebne przybory:

Tarka, piekarnik.

Jak podawać?

Na gorąco, ewentualnie z surówką, np. z pomidorów.

Uwagi:

Ulubione danie moich dzieci.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt10 zł
Autorbetka

Zapiekanka ziemniaczano-jajeczna (autor betka): Podobne przepisy

Zapiekanka ziemniaczano-jajeczna (autor betka): wypróbuj również

Powiązane Tematy