Składniki:
- puszka czerwonej fasoli (nalepiej w zalewie "kindey"),
- mała puszka kukurydzy,
- ser feta,
- trzy pomidory,
- jeden duży lub dwa małe świeże ogórki,
- 2-3 łyżek majonezu,
- 2 ząbki czosnku,
- odrobina czarnego mielonego pieprzu.
Jak przyrządzić?
Pomidory sprzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, ogórki obrać i pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę dodać do sałatki, ser feta pokroić w dość drobną kostkę, dodać fasolę i kukurydzę, lekko popieprzyć, wymieszać z majonezem - smacznego, ta sałatka nie wymaga solenia ze względu na ser feta.
Jak podawać?
Jako dodatek do wędlin, mięs pieczonych lub samodzielnie.
Uwagi:
Moja rodzina uwielbia tę sałatkę.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-6 |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | jola |