Nadziewane pieczarki

Przepis kulinarny

Składniki:

- 12 dużych pieczarek,
- 6 łyżek oleju,
- 100 gram konserwowanej papryki,
- kilka sucharków,
- natka pietruszki,
- 3 łyżki parmezanu,
- 2 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz,
- zioła prowansalskie.

Jak przyrządzić?

1. Pieczarki opłukać, odciąć trzonki i je drobno posiekać. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju.

2. Papryke osączyć,czosnek obrać,posiekac razem z papryka i natka. Sucharki rozgniesć wałkiem, najlepiej w foliowej torebce. Wymieszczac z posiekana natka, podsmażonymi trzonkami i parmezanem. Doprawić do smaku sola i pieprzem.

3. Kapelusze pieczarek posmarować polowa oleju. Posypać ziolami i tak zapiekać w folii aluminiowej 2 min. Nastepnie głowki pieczarek posmarować reszta oleju. Wnętrze oprószyć sola i napełnic farszem.zapiekać kilejne 2-3 min. Takze w folii.

Jak podawać?

Jest to doskonalą przekąska przed głównym daniem lub dodatek do innej potrawy np mięsa.Doskonale smakuja także z grilla.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje8 osób
Kalorycznośćmało
AutorDziunia

Nadziewane pieczarki: Podobne przepisy

Nadziewane pieczarki: wypróbuj również

Powiązane Tematy