Składniki:
- chleb tostowy (dowolny),
- pieczarki surowe,
- ser żółty (łagodny),
- masło,
- sól,
- pieprz czarny lub biały,
- pieprz ziołowy (KONIECZNIE!!!).
Jak przyrządzić?
Pieczarki kroimy na plasterki, wrzucamy na patelnię i doprawiamy pieprzem ziołowym, czarnym lub białym, po odparowaniu i lekkim zrumienieniu, układamy na wcześniej posmarowane masełkiem kromki chleba tostowego, na wierzch ser i do piekarnika na kilka minut, aż ser się stopi.
Jak podawać?
Podawać gorące + ketchup, jeśli ktoś jest wielbicielem majonezu też nieźle pasuje :)SMACZNEGO!!!
Uwagi:
Świetna kolacja! Dla wielbicieli cebuli: wersja ciekawa, bogatsza smakowo, oczywiście w tym wypadku zaczynamy smarzenie właśnie od cebuli, potem pieczarki.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | sporo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | NETI |