Sk艂adniki:
- 4 srednie golonki (najlepiej przednie),
- 2 liscie laurowe,
- 2 gozdziki,
- 6 ziaren ziela angielskiego,
- 10 ziaren czarnego pieprzu,
- po pol lyzeczki gorczycy,
- kminku i kolendry,
- 2 lyzeczki majeranku,
- szczypta rozmarynu,
- 2 cebule,
- 3 zabki czosnku,
- sol.
Jak przyrz膮dzi膰?
Cebule rumienimy na lyzce smalcu,czosnek przekrawamy i razem ze zrumieniona cebula, pozostalymi ziolami i przyprawami wrzucamy do osolonego wrzatku. Wkladamy golonki tak, aby byly przykryte wywarem. Gotujemy do miekkosci.
Potrzebne przybory:
Dosc duzy garnek, lyzka drewniana.
Jak podawa膰?
Podajemy na ogrzanym polmisku z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem i tartym chrzanem.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczno艣膰 | du偶o |
Autor | Arkadia |