Gotowanie za pomocą lasera
KATARZYNA PURA • dawno temuKoncept zaprojektowany specjalnie dla Electrolux to szczególne spojrzenie w przyszłość. Na pytanie postawione przez organizatorów konkursu, które brzmiało ”Jak będzie wyglądać gotowanie za 90lat?”, starali się odpowiedzieć konstruktorzy i projektanci.
Prezentowany koncept kuchenki laserowej pozwoli na idealne dopasowanie kształtu potrawy oraz jej właściwości. Przed podgrzaniem będzie można przeskanować gotowy substrat i ocenić jego zawartość kaloryczną. Pojedynczy laser nie jest w stanie “ugotować” większości dań, jednak skrzyżowane strumienie owszem.
Gotowanie za pomocą lasera ma być szybsze, praktyczniejsze i zdrowsze. Jak będzie w praktyce może, jeśli będziemy szczęściarzami, przekonamy się w późnych latach swojego życia. Koncept został zaprojektowany przez Ludovica Peperstraete.
źródło: Oskar, Gadżetomania
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze