Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego z indyka (surowego!),
- 2 całe jajka,
- starte na tarce surowe ziemniaki (ok. 4 sztuk),
- 2 duże cebule pokrojone na drobno,
- 4 łyżki musztardy,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Wszysrtko razem wymieszać. Blachę lub naczynie żaroodporne natrzeć olejem, przy okazji ręce też. Uformować z powstałej masy 'chlebek'. Wyłożyć do naczynia. Nakłuć w kilku miejscach. Rozrobić rosołek z kostki. Piec bez przykrycia ok. 30 min., następnie polać rosołkiem, przykryć i piec kolejne 30 min. w temp. ok. 180 stopni.
Uwagi:
Życzę smacznego wszystkim łakomczuchom ;)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Autor | Mijagalla |