Składniki:
- spód biszkoptowy (mniejszy),
- 30 dag cukierków owocowych "mini",
- 2 czekolady (ciemna i biała, najlepiej bez orzechów),
- gotowe beziki,
- 3 galaretki owocowe (czerwona, żółta i zielona).
Jak przyrządzić?
Czekolady stopić (można dodać mleko lub na maśle), dodając do niej słodycze (cukierki), uważając by zbyt mocno przygotowywana masa nie zatęgła. Wyłożyć gotową masę (ostygniętą) na biszkopt, wcześniej nakropiony herbatą. Odłożyć Gotowca do lodówki. Następnie ugotować oddzielnie galaretki (tak by po zastygnięciu widoczny był efekt) i po ich ostudzeniu (oczywiście przed "ostatecznym" zastygnięciem) wylać te galaretki oddzielnie, tzn. warstwowo na wcześniej przygotowany torcik. I tak przygotowany torcik, można ozdobić bezikami, lub nawet bitą śmietaną!!! PYCHA!!!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | bomba kaloryczna |
Autor | grysik |