Składniki:
- filety z kurczaka (tyle, ile dusza zapragnie),
- mąka,
- jaja,
- mleko,
- sól,
- pieprz,
- wiórka,
- olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Najpierw robimy ciasto jak na naleśniki tylko z pieprzem i solą (może byc bardziej gęste). Potem bierzemy się za filety z kurczaczka i w zależności od upodobań kroimy w kostkę, albo zostawiamy płaty, solimy i pieprzymy. Nastepnie te mięsko zanurzamy w tym cieście naleśnikowym a potem obtaczamy we wiórkach kokosowych i smażymy na dość głębokim oleju na złoty kolor.
Uwagi:
Ja zawsze kroję filety w kostkę, ładnie wygląda szczególnie z frytkami i surówką. Pycha!
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | mysza |