Składniki:
- 200g ryzu,
- 2 srednie slodkie jablka,
- 6 duzych lyzek cukru.
Jak przyrządzić?
Wstawiamy do gotowania ryz, nastepnie kroimy na male kawalki jablka. Na rozgrzana patelnie wrzucamy cukier tak by sie skarmelizowal, dolewamy troszke wody na patelnie tak by sie wymieszala troche z karmelem, po chwili wrzucamy na patelnie jablka. Wszystko smazymy troche dopoki jablka nie zmiekna i nie powstanie nam piekny sosik.
Odsedzamy wode z miekkiego juz ryzu [nie ma czasu czekac jak wszystko wsiaknie.
Nakladamy ryz na talerz i polewamy naszym wspanialym sosem karmelowo jablkowym i jemy ! :D
Bismillah!
Potrzebne przybory:
Patelnia, garnek, łyżka.
Jak podawać?
Na goraco!
Uwagi:
Potrawa ma nastepujace zalety:
- Niesamowicie TANIA
- ZDROWA [w zasadzie same nie przetworzone produkty]
- BARDZO szybko i latwo sie ja robi
- BARDZO SMACZNA :D
Ta potrawe wymyslilem i zrobilem jakies 20 MINUT przed rozpoczeciem dziennego postu podczas Ramadanu, jako moje sniadanie ;D
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 2 zł |
Autor | bsdtech@arbornet.org |