Składniki:
- podwójna pierś kurza,
- cebula,
- marchew,
- pietruszka,
- seler,
- grzyby chińskie,
- bambus w puszce,
- kukurydza w puszce,
- FIX do potraw chińskich,
- mąka ziemniaczana,
- sos sojowy,
- tabasco,
- przyprawy do smaku,
- ryz.
Jak przyrządzić?
Na patelni podsmazyc pokrojone w paski mięso i posiekane warzywa. W osobnym garnku zagotowac grzyby chiński, odcedzic i dodać do mięsa. Dodać tez bambus i kukurydze. Wszystko zalac woda, dodać fiks i sos: 2 łyzki maki rozpuścic w zimnej wodzie, dodac sos sojowy i tabascko. Wszystko dusić, az potrawa sie zżeluje.
Jak podawać?
Podawać z ryżem. Ryż mozna zagotowac z przyprawą curry. Jest żółciutki i smaczny.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Mimi |