Danie chińskie

Przepis kulinarny

Składniki:

- podwójna pierś kurza,
- cebula,
- marchew,
- pietruszka,
- seler,
- grzyby chińskie,
- bambus w puszce,
- kukurydza w puszce,
- FIX do potraw chińskich,
- mąka ziemniaczana,
- sos sojowy,
- tabasco,
- przyprawy do smaku,
- ryz.

Jak przyrządzić?

Na patelni podsmazyc pokrojone w paski mięso i posiekane warzywa. W osobnym garnku zagotowac grzyby chiński, odcedzic i dodać do mięsa. Dodać tez bambus i kukurydze. Wszystko zalac woda, dodać fiks i sos: 2 łyzki maki rozpuścic w zimnej wodzie, dodac sos sojowy i tabascko. Wszystko dusić, az potrawa sie zżeluje.

Jak podawać?

Podawać z ryżem. Ryż mozna zagotowac z przyprawą curry. Jest żółciutki i smaczny.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Przybliżony koszt20 zł
AutorMimi

Danie chińskie: Podobne przepisy

Danie chińskie: wypróbuj również

Powiązane Tematy