Składniki:
- chleb tostowy (najlepiej wieloziarnisty ciemny),
- ser dojrzewający (najlepiej Hochland Valbon - Camembert),
- cebula biała (słodka, ostra),
- pieprz czarny (KONIECZNIE!!!),
- masło śmietankowe.
Jak przyrządzić?
Kromki posmarować masłem, nałożyć plasterki sera, popieprzyć i położyć na samą górę bardzo cieniutko pokrojoną cebulę w plasterki, grzanki ułożyć w piekarniku i piec (najlepszy termoobieg), aż się ser roztopi, ale nie może się przypiec!
Jak podawać?
Po upieczeniu są gotowe do zszamania!SMACZNEGO!!! :)
Uwagi:
To wyborne śniadanko - sycące, ale na kolacyjkę się nadaje i wino białe pasuje.
Absolutnie nie można spiec sera, bo traci moc smaku!
SEREK MA BYĆ TYLKO ROZTOPIONY, A CEBULKA NA WPÓŁ SUROWA I WTEDY TO JEST PYCHOTKA!!!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 8 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | NETI |