Sk艂adniki:
- chleb tostowy (najlepiej wieloziarnisty ciemny),
- ser dojrzewaj膮cy (najlepiej Hochland Valbon - Camembert),
- cebula bia艂a (s艂odka, ostra),
- pieprz czarny (KONIECZNIE!!!),
- mas艂o 艣mietankowe.
Jak przyrz膮dzi膰?
Kromki posmarowa膰 mas艂em, na艂o偶y膰 plasterki sera, popieprzy膰 i po艂o偶y膰 na sam膮 g贸r臋 bardzo cieniutko pokrojon膮 cebul臋 w plasterki, grzanki u艂o偶y膰 w piekarniku i piec (najlepszy termoobieg), a偶 si臋 ser roztopi, ale nie mo偶e si臋 przypiec!
Jak podawa膰?
Po upieczeniu s膮 gotowe do zszamania!SMACZNEGO!!! :)
Uwagi:
To wyborne 艣niadanko - syc膮ce, ale na kolacyjk臋 si臋 nadaje i wino bia艂e pasuje.
Absolutnie nie mo偶na spiec sera, bo traci moc smaku!
SEREK MA BY膯 TYLKO ROZTOPIONY, A CEBULKA NA WP脫艁 SUROWA I WTEDY TO JEST PYCHOTKA!!!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 8 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Przybli偶ony koszt | 8 z艂 |
Autor | NETI |