Sk艂adniki:
- chleb (moze byc rowniez z kilku dni),
- 4-5 jajek,
- troche pietruszki,
- sol,
- pieprz,
- ser zolty (we Wloszech uzywa sie mozzareli),
- parowke lub inna kielbaske (mozna zamiast kielbaski uzyc pieczarek),
- olej do smazenia,
- 4-5 lyzek mleka.
Jak przyrz膮dzi膰?
Chleb w pajdkach podzielic w pary 2/2. Jajka roztrzepac w makutrze, dodajac sol, pieprz i mleko. Chleb moczyc w przygotowanej nalewce jajecznej. Nastepnie ukladac na patelni i lekko obsma偶yc. Po czym ukladac na jedna z pajdek kielbaski, grzybki oraz serek i pokryc druga pajdka do pary. Dosmazyc z obu stron i wylozyc na papier, aby odsaczyc olej. Najlepiej smakuja jeszcze cieple.
Potrzebne przybory:
Patelnia, makutra lub miska, trzepaczka do jajek, 艂opatka lub widelec do odwracania.
Jak podawa膰?
Na cieplo, na kolacje z winkiem lub ciepla herbatka.
Uwagi:
Bardzo smakuje moim dzieciom.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | du偶o |
Autor | cassiopea |