Pane carroza - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- chleb (moze byc rowniez z kilku dni),
- 4-5 jajek,
- troche pietruszki,
- sol,
- pieprz,
- ser zolty (we Wloszech uzywa sie mozzareli),
- parowke lub inna kielbaske (mozna zamiast kielbaski uzyc pieczarek),
- olej do smazenia,
- 4-5 lyzek mleka.

Jak przyrządzić?

Chleb w pajdkach podzielic w pary 2/2. Jajka roztrzepac w makutrze, dodajac sol, pieprz i mleko. Chleb moczyc w przygotowanej nalewce jajecznej. Nastepnie ukladac na patelni i lekko obsmażyc. Po czym ukladac na jedna z pajdek kielbaski, grzybki oraz serek i pokryc druga pajdka do pary. Dosmazyc z obu stron i wylozyc na papier, aby odsaczyc olej. Najlepiej smakuja jeszcze cieple.

Potrzebne przybory:

Patelnia, makutra lub miska, trzepaczka do jajek, łopatka lub widelec do odwracania.

Jak podawać?

Na cieplo, na kolacje z winkiem lub ciepla herbatka.

Uwagi:

Bardzo smakuje moim dzieciom.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćdużo
Autorcassiopea

Pane carroza: Podobne przepisy

Powiązane Tematy