Składniki:
CIASTO:
- masło,
- 2 szklanki cukru,
- szklanka wody,
- cukier waniliowy,
- 3 łyżki kakao,
- 6 jajek (osobno żółtka i białka),
- 2 szklanki mąki,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia.
MASA:
- 3 białka,
- 3 łyżki cukru,
- 20 dkg kokosu.
Jak przyrządzić?
Masło rozpuścić w rondelku dodać cukry, wodę i kakao. Zagotować i odstawić do ostygnięcia.Dodać 6 żółtkek, mąke i proszek. Ubic białka i dać do masy.
Podzielic na 2 części, jedną wlać na blachę.Ubić 3 białka z cukrem, a na końcu dodać kokos. Mase kokosową wyłożyć na ciasto, zalać drugą połową ciasta. Piec około 50 minut w 170 stopniach. smacznego ;-)
P.S. można troche kokosu odłożyc i posypać ciacho uprzednio polane polweą czekoladową.
Potrzebne przybory:
Blaszka około 25x25 cm.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Asik |