Sk艂adniki:
- po 500 ml soku pitnego z czarnej porzeczki, z czerwonej porzeczki i z jab艂ek,
- 1/2 szklanki soku malinowego,
- 1/4 szklanki soku z cytryny.
- 1 butelka wytrawnego wina lub 1/2 l w贸dki czystej.
Jak przyrz膮dzi膰?
Wszystkie sk艂adniki wymiesza膰 dok艂adnie, zla膰 do butelek lub s艂oika , mocno zakr臋ci膰 korki lub wieczka i wstawi膰 do lod贸wki na 6-8 godzin. Przela膰 po tym czasie do wazy ponczowej lub du偶ej szklanej miski. Podawa膰 w szklaneczkach lub kieliszkach do wina z kostkami lodu lub bez.
Uwagi:
Bardzo dobre na gor膮ce dni.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Ulik |