Makaron z porami i pomidorami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 pory,
5 pomidorów,
makaron wstążki,
sól, pieprz,
olej, zółty ser (niekoniecznie)

Jak przyrządzić?

Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę. Pory sparzamy i kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzwamy olej (najlepiej oliwę z oliwek) i wrzucamy pory, po paru minutach wrzucamy pokrojone pomidory, przykrywamy i dusimy, od czasu do czasu mieszając. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym osobno makaronem. Można posypać startym zółtym serem. Smacznego.

Uwagi:

Pomidory z porami dusimy, a nadmiar soku z pomidorów możemy odlać.Można do tej potrawy dodać, na sam koniec, keczup, jest również dobre.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Kalorycznośćsrednia
AutorAnia K.

Makaron z porami i pomidorami: Podobne przepisy

Makaron z porami i pomidorami: wypróbuj również

Powiązane Tematy