Składniki:
400 g makaronu świderki, 400 g mięsa mielonego, sos grzybowy ze słoika, 2 jajka, 100 g śmietany, żółty ser, Vegeta, pieprz, masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować, mięso usmażyć, doprawić do smaku Vegetą i pieprzem, dodać sos ze słoika i podsmażać około 5 minut. Do makaronu dodać mięso z sosem i dokładnie wymieszać. Poczekać aż troszkę przestygnie. Do garnuszka wbić 2 jajka, dodać śmietany, całość rozbełtać, wlać do makaronu z mięsem i dokładnie wymieszać. Wysmarować masłem naczynie żaroodporne, ale można też zamiast naczynia użyć foremki. Całość przełożyć do naczynia posypać startym żółtym serem i zapiekać około 20-25 minut w temperaturze 180*C. Smacznego.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | Marvena |