Spaghetti a la Darasek

Przepis kulinarny

Składniki:

Ser pleśniowy, ser gouda, serek topiony, czosnek, brokuły, pierś kurczaka, słodka śmietanka, sól, pieprz do smaku, makaron typu spaghetti (nie łamać).

Jak przyrządzić?

Na zimny tłuszcz wrzucić dwa ząbki czosnku i pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Kiedy mięso będzie podsmażone, dodać 20 dag sera pleśniowego (według uznania), 10 dag sera goudy pokrojonego w kostkę i dwa trójkąty serka topionego Hochland ziołowego. Smażyć na wolnym ogniu, aż serki się rozpuszczą, ciągle mieszając. W tym samym czasie ugotowane brokuły na półmiękko wrzucić do sosu, doprawić solą i pieprzem. Ugotowany makaron al dente dodać do sosu i wymieszać.

Jak podawać?

Najlepiej podawać na dużym talerzu, warto udekorować listkiem bazylii, gałązką tymianku lub oprószyć kolorowym pieprzem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćśredni
Porcje3
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt15 zł
Autordaras

Spaghetti a la Darasek: Podobne przepisy

Spaghetti a la Darasek: wypróbuj również

Powiązane Tematy