Czosnek pieczony na grillu

Przepis kulinarny

Składniki:

Czosnek - całe, nieobrane główki.

Jak przyrządzić?

Na rozgrzany grill kładziemy całe, nieobrane główki czosnku i grillujemy, często obracając, aż z wierzchu czosnek będzie prawie czarny. Spokojnie, nie spali się - to, co nas interesuje, to wnętrze ząbków, które stanie się niemal płynne. Czosnek dzielimy na ząbki i wyciskamy na podpieczony chleb jak pastę z tubki.Czosnek przygotowany w ten sposób traci sporo ze swojej ostrości, więc polecam nawet tym, którzy za nim nie przepadają.

Uwagi:

W zasadzie to żaden przepis, tylko po prostu patent, o którym nie każdy wie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Trudnośćprosty
Autork0m0r

Czosnek pieczony na grillu: Podobne przepisy

Czosnek pieczony na grillu: wypróbuj również

Powiązane Tematy