Składniki:
3 duże jogurty Jogobella (brzoskwiniowy, truskawkowy, wiśniowy), 4 galaretki (brzoskwiniowa, truskawkowa, wiśniowa, agrestowa), puszka bszoskwiń, herbatniki, trochę mleka do namoczenia herbarników.
Jak przyrządzić?
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie (każdą w osobnej misce). Galaretki ochłodzić. Do ochłodzonych galaretek dodać jogurty (dodawać smakami, galaretkę agrestową odstawić). Herbatniki namoczyć w mleku i ułożyć na blasze. Na herbatniki wylać jogurt z galaretką wiśniowy i odstawić do stężenia, potem dodać jogurt brzoskwiniowy i pozostawić, aż stężeje. Gdy jogurt stężeje, wylać ostatni jogurt (truskawkowy) i pozostawić, aby zastygł. Na samą górę poukładać pokrojone brzoskwinie, wszystko zalać galaretką agrestową i pozostawić do zastygnięcia.
Uwagi:
Brzoskwinie można zastąpić innymi owocami.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Łukasz |