Składniki:
Puszka kiełków, najlepiej Bonduelle, puszka kukurydzy, ok. 100 g szynki gotowanej (najlepiej w plastrach), ok. 100 g sera żółtego dość ostrego, majonez dekoracyjny, curry, sól, pieprz, ostra papryka.
Jak przyrządzić?
Kiełki i kukurydzę odsączyć i wrzucić do miski, ser żółty i szynkę pokroić dość drobno i dodać do miski (wszystkich składników powinno być mniej więcej tyle samo), dodać dość dużo majonezu i nie żałować curry. Doprawić do smaku solą i pieprzem, można też papryką czerwoną ostrą, jeśli ser ma mało wyrazisty smak.
Potrzebne przybory:
miska, nóż, deska, łyżka
Jak podawać?
Najlepiej smakuje jako dodatek do kolacji, ze świeżym pieczywem.
Uwagi:
Najlepiej wstawić na godzinę do lodówki.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | ANULKA |