Ogórkowe koreczki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

4 kg małych ogórków, 4 duże papryki, 1/2 kg cebuli, 1 seler. Solanka: 9 szkl. wody i 1 szkl. grubej soli. Zalewa: 3 szkl. wody, 3 szkl. octu, 4-5 szkl. cukru,1 łyżeczka ziela angielskiego, 2 łyżeczki gorczycy.

Jak przyrządzić?

Ogórki pokroić w koreczki, paprykę w paski, cebulę w talarki, a seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ułożyć w wiaderku warstwami i zalać solanką na 3 godziny. Po trzech godzinach odcedzić. Zalewę zagotować, włożyć odciśnięte warzywa, zagotować. Nakładać do słoików i pasteryzować 10 minut.

Jak podawać?

Można zajadać prosto ze słoika, bo są pyszne, a szczególnie do potraw z grilla.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
AutorJANIA

Ogórkowe koreczki: Podobne przepisy

Ogórkowe koreczki: wypróbuj również

Powiązane Tematy