Składniki:
Tortilla z pieczarkami, żółty ser, kawałek szynki, najlepiej konserwowej, kukurydza, szczypiorek, majonez i przyprawy do smaku.
Jak przyrządzić?
Tortillę gotujemy w osolonej wodzie 12 minut, często mieszając. Po ugotowaniu odsączamy i zalewamy zimną wodą do ostygnięcia. Następnie dodajemy szczypiorek i szynkę, te składniki muszą być drobno pokrojone, resztę składników dodajemy i wszystko razem mieszamy, dodajac majonez i przyprawy. Smacznego!
Potrzebne przybory:
deska do krojenia, durszlak
Jak podawać?
Podawać na zimno.
Uwagi:
Nie dodawać składników do ciepłej tortilli, ponieważ majonez sie zwarzy.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Edzia |