Feta z ogórkiem kiszonym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 opakowanie sera feta z zalewą, 5 dużych ogórków kiszonych, 1 duża cebula (najlepiej czerwona), 5 pomidorów, pieprz ziołowy, oliwa, ewentualnie sól.

Jak przyrządzić?

Cebulę pokroić w półtalarki i sparzyć wrzątkiem(tylko przelać na durszlaku, nie trzymać we wrzątku). Fetę pokroić lub porozdzierać na średniej wielkości kawałki. Ogórki i pomidory pokroić w nie za małą kostkę, trochę większą niż kawałki fety. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, żeby feta się zbytnio nie rozpadła. Dodac pieprzu ziołowego i oliwy, jeśli feta jest za mało słona, to odrobinę soli. Gotowe:)

Potrzebne przybory:

salaterka, nóż, deska, durszlak, łyżka

Jak podawać?

Najlepiej smakuje ze świeżą bagietką, na kolację.

Uwagi:

Podawać najlepiej po godzinie od przygotowania. Można też dodać troszkę świeżej bazylii lub nią udekorować, ale tylko świeżą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
AutorANULKA

Feta z ogórkiem kiszonym: Podobne przepisy

Feta z ogórkiem kiszonym: wypróbuj również

Powiązane Tematy