Składniki:
Makaron penne - 500 g, 250 g szpinaku (ugotować, przyprawić solą, pieprzem i ząbkiem czosnku), 500 ml śmietany kremówki.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować - musi być lekko twardy. Na patelnię wlać śmietanę, dodać przygotowany szpinak, podgrzać, włożyć ugotowany makaron, doprawić solą i pieprzem. Gotować do czasu, aż śmietana zgęstnieje i obklei makaron.
Potrzebne przybory:
patelnia, garnek do makaronu i garnek do szpinaku
Jak podawać?
Od razu po przygotowaniu.
Uwagi:
Zamiast makaronu penne można dodać makaron spaghetti.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | dorcom174 |