Składniki:
3/4 kostki masła, 1 łyżka oliwy, 3/4 łyżki vegety, 1 łyżka majeranku, 2-3 ząbki czosnku, bochenek chleba krojonego.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki rozetrzeć w miseczce i poczekać trochę, aż masło nimi nasiąknie. Następnie posmarować z jednej strony kromkę chleba, przykryć ją kolejną posmarowaną z wierzchu itd. aż do wyczerpania masła. Wysmarowany bochenek owinąć w folię aluminiową i położyć na grillu i podgrzać. Smacznego!
Potrzebne przybory:
miseczka i nóż
Jak podawać?
Razem z karkówką, kiełbaskami lub kaszanką - oczywiście wszystko z grilla.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | niewidoma |