Dorsz smażony

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg filetów z dorsza, 2 marchewki, 3 cebule, 1 duża pietruszka, pół selera, 1 por, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 6 łyżek mąki, 1 jajko, sok z cytryny, sól, pieprz, 2-3 ząbki czosnku, po 3 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu, olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Warzywa oczyść, drobno pokrój, smaż około 5 minut na 3 łyżkach oleju. Podlej małą ilością wody. Wrzuć przyprawy i obrany czosnek. Całość duś około 10 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy. Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odłóż na około 30 minut. Rybę osusz, panieruj w jajku i mące. Usmaż na oleju. Przełóż na półmisek, przykryj warzywami, podawaj.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Kaloryczność550 kcal
AutorBasia

Dorsz smażony: Podobne przepisy

Dorsz smażony: wypróbuj również

Powiązane Tematy