Pierogi z serem i kapustą

Przepis kulinarny

Składniki:

ciasto - mąka, sól, woda, 1 jajo
farsz - kostka sera bialego, kapusta kiszona, cebula, tłuszcz

Jak przyrządzić?

Ciasto jak na pierogi. Kapuste gotujemy 30 min., cebule trzeba przysmazyc. Po ugotowaniu i ostudzeniu kapusty mielimy ja razem z serem i cebulą i farsz gotowy.

Potrzebne przybory:

wałek i stolnica

Jak podawać?

najlepiej na swiata bozonarodzeniowe ze skwarkami

Uwagi:

Cebule przysmazyć na duzej ilosci tluszczu i dodac ten tluszcz do mielenia, wtedy kapusta jest fajnie zbita - dobrze sie lepi pierogi

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt10 zł
Autoregon67

Pierogi z serem i kapustą: Podobne przepisy

Pierogi z serem i kapustą: wypróbuj również

Powiązane Tematy