Szpinak z makaronem

Przepis kulinarny

Składniki:

makaron świderki, rurki lub inny, paczka szpinaku, 4 ząbki czosnku, sól, odrobina oliwy bądź oleju, parmezan.

Jak przyrządzić?

Na patelnię chlapnąć łyżkę oliwy lub oleju, rozgniecione ząbki czosnku i szpinak mrożony. Mieszać co jakiś czas, nie dopuszczając do przypalenia się czosnku, bo zrobi się gorzki. Gdy szpinak się rozmrozi całkowicie i odparuje wodę, posolić do smaku i wymieszać z ugotowanym wcześniej makaronem. Przed podaniem posypać parmezanem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt7 zł
Autoralusia29

Szpinak z makaronem: Podobne przepisy

Szpinak z makaronem: wypróbuj również

Powiązane Tematy