Składniki:
Do ciasta: 20 dag mąki, 5 łyżek wody, 1 jajko, sól
Do nadzienia: 20 dag mielonej wołowiny, 1 jajko, 1 białko, 1 posiekana cebula, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Najpierw nalezy wyrobić ciasto, a następnie włożyc na ok. 2-3 godziny. Potem należy rozwałkować i podzielić na 2 płaty. Mięso utrzeć z cebulą, jajkiem, natką pietruszki i innymi przyprawami. Kolejno należy rozłożyć farsz na cieście w kilku rzędach, a miejsce między farszami posmarować białkiem. Kolejno przyłożyć drugim płatem ciasta i skleić. Całość pokroić na kwadratowe ravioli, ugotować i podawać z rosołem.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Autor | Letnil |