Składniki:
podwójna pierś z kurczaka,
średnia cebula,
3-4 ogórki korniszony,
puszka kukurydzy,
kapusta pekińska,
papryka czerwona,
przyprawa gyros (ew. przyprawa do kurczaka i papryka ostra),
keczap,
majonez (kielecki).
Jak przyrządzić?
Kurczaka pokroic w drobna kostkę, przyprawić przyprawą Gyros i podsmażyć. W misce, najlepiej przezroczystej, układać kolejne warstwy:
1. kurczak
2. warstwa keczapu
3. cebula pokrojona w kostkę
4. ogórki pokrojone w kostkę
5. dość gruba warstwa majonezu
6. kukurydza
7. kapusta pekińska porojona w cienkie paski
8. papryka pokrojona w kostkę
Wstawić do lodówki na min. 1 godz.
Uwagi:
Kapustę pekińską można trochę osolić i wymieszać z pokrojoną papryką.
Ssałatka jest pyszna!
Polecam i życzę smacznego ;)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Żyrafina |