Składniki:
Krem: 0,5 l mleka,
1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,75 l,
serek Danio,
3-4 łyżki cukru pudru,
masło,
wiórki kokosowe.
Jak przyrządzić?
Upiec biszkopt.
Przygotowanie kremu: ugotować budyń na 0,75 l w 0,5 l mleka (nie słodzić).Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodawać zimny budyń i na końcu serek Danio. Biszkopt przekroić, przełożyc kremem, zostawić trochę kremu na posmarowanie wierzchu placka (cienka warstwa). Rozpuścic 2-3 łyżki masła z 2 łyzkami cukru, dodać wiórki kokosowe i lekko zrumienić. Ciepłe wiórki wyłozyć na ciasto. Ciasto włożyć do lodówki.
Uwagi:
Zamiast wiórków kokosowych można dać np. wiórki z czekolady.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | J_W |